greek greek  

Συνέδρια

6. 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ομιλία με θέμα «Εφαρμογές Αντιμικροβιακού Χαλκού στις ΜΕΘ Αποτελεσματικότητα-Οικονομικές επιπτώσεις», από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2012, στα πλαίσια του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥ).

Η έρευνα έλαβε το 2ο Βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι Π. Ευσταθίου, Ε. Κουσκούνη, Σ. Παπανικολάου, Κ. Καραγιώργου, Ζ. Μανωλίδου, Μ. Τσερώνη και Ε. Λογοθέτης από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Αρεταίειου Νοσοκομείου Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πειραϊκό Θεραπευτήριο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


68th Orthopedic 68th Orthopedic

 

5. 68o Πανελλήνιο Ορθοπαιδικό Συνέδριο της ΕΕΧΟΤ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ομιλία με θέμα «Εφαρμογή Αντιμικροβιακού Χαλκού σε ελληνική μονάδα εντατικής θεραπείας - Ιατρικά και Κοινωνικοοικονομικά οφέλη», το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, στα πλαίσια του 68oυ Πανελλήνιου Ορθοπαιδικού Συνεδρίου.

Σκοπός της ομιλίας ήταν η εκτίμηση των ιατρό-οικονομικών επιπτώσεων στη λειτουργία μίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους, πριν και μετά την εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού (Cu+). Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα, τα οφέλη καθώς και χρήσιμα συμπεράσματα από την εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού.


68th Orthopedic 68th Orthopedic 68th Orthopedic 68th Orthopedic

 

4. 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής (ΤΕΕΝ)

Πραγματοποιήθηκε στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Αντιμικροβιακός Χαλκός: Συμμαχός μας για την προάσπιση της υγείας», το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στα πλαίσια του 6ου Επιστημονικού Συμποσίου του Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής (ΤΕΕΝ).

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκαν σημαντικές ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότητα του αντιμικροβιακού χαλκού, το κόστος λειτουργίας μιας Μονάδος Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και την εφαρμογή του σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη Δημόσια Υγεία.

H πιστοποιημένη ιατρική εταιρεία μας έχει ήδη ολοκληρώσει την εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού στην Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία»

6th Sumpsosium6th Sumpsosium 6th Sumpsosium 6th Sumpsosium 6th Sumpsosium

 

3. Συμπόσιο για την Αποκατάσταση Ρήξεων του Στροφικού Πετάλου του Ώμου (ΚΑΤ)

Η Ιατρική Ανάπτυξη Α. Ε. συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο συμπόσιο με τίτλο «Αποκατάσταση Ρήξεων του Στροφικού Πετάλου του Ώμου» το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 υπό την αιγίδα της Κλινικής Χειρουργικής Χεριού - Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αποκατάστασης Παθήσεων Ώμου-Αγκώνα (EUSSER), στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Στο συγκεκριμένο συμπόσιο πραγματοποιήθηκε η ενδελεχής συζήτηση και η μετάδοση βασικών γνώσεων όσον αφορά την επιδημιολογία, την ταξινόμηση, τη χειρουργική ή συντηρητική αντιμετώπιση των ρήξεων του στροφικού πετάλου με ομιλίες από έμπειρους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οπως:

  • Α. Cools : Prof. Department of Rehabilitation Sciences and Physiotherapy, Ghent University Belgium, EEUSER President
  • M. Conti : Consultant for Shoulder Rehab at the Rehabilitation unit of the Humanitas Hospital Milano, EEUSER Treasurer, Chairman of National Delegates Committee
  • Ν. Γεροσταθόπουλος : Συντονιστής Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Χεριού - Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής, ΓΝΑ ΚΑΤ
  • Ι. Φερούσης : Συντονιστής Διευθυντής Ορθοπαιδικής, Η' Ορθοπαιδικό Τμήμα-Μονάδα Χειρουργικής Ώμου, Γενικό Νοσοκομείο "Ασκληπιείο" Βούλας
  • Ε. Αντωνογιαννάκης : Διευθυντής Κέντρου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ώμου, Β' Ορθοπαιδικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΙΑΣΩ General
  • Ε. Φανδρίδης : Επιμελητής Βʼ Κλινικής Χειρουργικής Χεριού- Άνω Άκρου Μικροχειρουργικής, ΓΝΑ ΚΑΤ
  • Φ. Γιαννούλης : Επιμελητής Βʼ Κλινικής Χειρουργικής Χεριού- Άνω Άκρου Μικροχειρουργικής, ΓΝΑ ΚΑΤ (Πλήρες πρόγραμμα)

KAT KAT KAT KAT KAT

 

2. 2o διεθνές συνέδριο χειρουργικής άνω άκρου (ΚΑΤ)

Η Ιατρική Ανάπτυξη Α. Ε. συμμετείχε στο 2o διεθνές συνέδριο χειρουργικής άνω άκρου υπο την αιγίδα της Χειρουργικής κλινικής Άνω άκρου του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Στο συγκεκριμένο συνέδριο μας τίμησαν με την παρουσία τους εξέχοντες καλεσμένοι οι οποίοι παρουσίασαν τα προτωποριακά προϊόντα χειρουργικής ώμου της Arthrocare Sports Medicine.

Βασικοί εκπαιδευτές ήταν οι κ. Χρήστος Σινωπίδης, Διονύσης Χίσσας και Φίλλιπος Γιανούλης για τα workstation της Arthrocare Sports Medicine, παρουσιάζοντας τις μοναδικές knotless άγκυρες σε προπλάσματα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων των εκπαιδευομένων για την ευκολία, ταχύτητα και ποιότητα της αποκατάστασης που προσφέρουν στην παθολογία του ώμου.

Το συνέδριο έγινε στην Αθήνα στις 27/05/10 – 30/05/10 με μεγάλη επιτυχία και διεθνείς συμμμετοχές όπως ο κ. P. Valenti o οποίος παρουσίασε εργασίες δημοσιευμένες σε έγκυρα διεθνή περιοδικά με άριστα αποτελέσματα για την Ημιολική/Ολική Αρθροπλαστική ώμου Arrow της FH.

pic1 pic2

 

1. 1ο Πανευρωπαικό Συμπόσιο χειρουργικής άνω άκρου (ESKA)

Η Ιατρική Ανάπτυξη Α. Ε. συμμετείχε στο 1ο Πανευρωπαικό Συμπόσιο χειρουργικής άνω άκρου υπο την αιγίδα της ευρωπαικής οργάνωσης ESKA. Στο συγκεκριμένο συνέδριο παρουσιάσαμε τα πρωτοποριακά προϊόντα χειρουργικής ώμου της Arthrocare Sports Medicine.

Το συνέδριο έγινε στην Αθήνα στις 30/10/08 – 1/11/08 με μεγάλη επιτυχία και διεθνείς συμμμετοχές, καθώς στο πρόγραμμα υπήρχαν και πτωματικά workshop και dry labs, οπού οι χειρουργοί μπορούσαν να δοκιμάσουν καινούρια προϊόντα και τεχνικές.

pic1 pic2 pic3 pic4